Maison

Title Image

Minimalistisk indretning

Hvad er minimalistisk indretning?

Sådan opfylder du princippet om ‘Less is more’ 

Hvis du er på udkig efter en måde at finde ro i hjemmet, så kan det være, at du skal indrette minimalistisk. Der er nemlig en helt klar årsag til, at minimalistisk indretning dominerer indretningstrenden lige nu. I takt med at vores hverdag bliver mere og mere hektisk, stiger vores behov for en rolig hjemmebase også. Et rent og afdæmpet hjem kan understøtte den travle livsstil og bidrage til balance i hverdagen.  

For at få det hjem, som enhver minimalist drømmer om, er der i virkeligheden kun to ting, du skal tænke over – lige i stil med den sparsomlige minimalisme. 

Plads

Grundprincippet indenfor minimalistisk indretning er mindre ting, mere plads. Det handler om at minimere antallet af genstande, så du undgår et rodet udtryk. Hvis du ønsker en langsom og blød indgang til minimalistisk indretning, kan du starte med at halvere mængden af små pyntegenstande, så der måske kun står en eller to ting på hver overflade. Det giver med det samme en masse luft i rummet, og efter kort til vil du indse, at du slet ikke savner de ting, der bare stod og fyldte før. Hvis du er lidt mere modig og klar på den helt store forandring, så kan du tage et kig på dine møbler. Her er løsningen dog ikke altid lige så nem som at skille sig af med halvdelen, fordi vi jo ofte har brug for alle vores møbler til det ene eller det andet formål. I stedet er målet her at indrette med møbler, der tjener mere end et af de formål. Det kan fx være en sofa, der kan bruges til overnattende gæster, eller et konsolbord, der også er en kontorplads. Det er sjældent, at vi bruger alle vores møbler på samme tid, så med minimalistisk indretning kan man få mere brug ud af møblerne.  

Selvom en sand minimalist ville sige, at en minimalistisk livsstil automatisk vil fordre en minimalistisk indretning, så må man også være realistisk. Som jeg understregede i starten af artiklen, handler ønsket om en minimalistisk indretning oftere om at skabe balance med en hektisk hverdag – og med det kommer altså også en masse ting. Og det er bestemt ikke umuligt at skabe et roligt udtryk uden at skulle kravle op på loftet efter legetøj eller bøger. Nøgleordet: opbevaring. Igen kan du tænke flere funktioner ind i dine møbler, så dit sofabord måske har et hulrum eller skuffer. Det kan også være, at du vælger gulv til loft opbevaring med en simpel, æstetisk facade, som står i stedet for kunst på væggen. Opbevaring i minimalistisk indretning handler blot om, at du kan lukke af for de mange genstande.  

Farve

Det med farver kan være særligt skræmmende, når man skal indrette et nyt rum. Derfor finder rigtig mange ro i den minimalistiske stil, fordi vi her går tilbage til basis. Helt grundlæggende er sort og hvid dine venner, hvis du ønsker en klassisk minimalistisk indretning. Den hvide farve skaber ro og renlighed, mens den sorte giver den nødvendige kontrast. Trenden for minimalistisk indretning lige for tiden opererer også meget i de neutrale jordfarver. Det er en rigtig god måde at give lidt blødhed og hygge til et rum, og det giver mulighed for at arbejde med flere nuancer og teksturer.  

Selvom trenden lige nu siger lyse og neutrale farver, så kan du også sagtens skabe en minimalistisk indretning med et mere personligt præg på farverne. Og det afviger faktisk ikke fra trenden. De jordnære farver er i virkeligheden bare forskellige nuancer af beige eller brun, og du kan skabe samme minimalistiske udtryk ved at vælge en signaturfarve og udforske forskellige nuancer af den. Ved at arbejde med en enkelt farve på forskellige måder beholder du stadig den rolige følelse i indretningen, og så kan det være med til at få din personlighed frem i hjemmet.